engineering
laser
technology

LASRAM Lézeres Alkalmazásokat Támogató Fejlesztési Központ létesítése

 
 
 
 
 

                                                                                                                                                                               

KDOP-1.1.1/C-12-2013-0108 

A LASRAM Engineering Kft. 99,99 millió forint uniós támogatással valósította meg az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli program „Telephelyfejlesztés” pályázati felhívás keretében. A 2014. február 10-én megkezdett, 199,97 M Ft-os összköltségvetésű, „LASRAM Lézeres Alkalmazásokat Támogató Fejlesztési Központ létesítése” című projekt megvalósításával a LASRAM Engineering Kft. a lézeres technológiák, lézeres rendszerek fejlesztéséhez, a lézeres berendezések gyártásához megfelelő, korszerű épületet létesített. A projektet a LASRAM maradéktalanul megvalósította, bár a tervezettől hosszabb idő alatt, az épület hiba- és hiánymentes átadása 2015. november 16-án történt meg.

 

A projekt keretében felépített épület biztosítja a LASRAM és partnerei tevékenységhez tartozó kutató intézetekben, egyetemeken szokásos labor hátteret, teszi lehetővé a speciális, nagyteljesítményű infra optikák kezeléséhez szükséges tisztasági, stabilitási előírások betartását, és lehetőséget ad lézersugár vezetők, optomechanikai elemeinek jusztírozására alkalmas labor és üzemi környezet létesítésére, de biztosítja a nagyenergiasűrűségű megmunkálási technológiák energiaellátási és sugárbiztonságtechnikai követelményeit is.

A projekt csak építési tevékenységet tartalmaz és a kapcsolódó könyvvizsgálat költségét. Az 1.149,51 m2 alapterületű kutató-fejlesztő és azt kiszolgáló munkaterületet tartalmazó ingatlant a LASRAM a T-TRANS építőipari szakcéggel, mint fővállalkozóval építette, a LASRAM projektvezetési feladatokat látott el.

A technológiák közelsége javítja majd a fejlesztés és gyártás hatékonyságát, növeli azok gazdaságosságát, hozzájárul a LASRAM munkahelyeinek megtartásához, új munkahelyek létesítéséhez.

 

Közreműködő szervezet:

Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nkft.

8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 1.

 

www.kdrfu.hu

 


LASRAM Engineering Kft.
Cím: 1044 Budapest, Ezred u. 2. B2/2.ép.5.
Telefon:+36 (1) 688-1910, Fax:+36 (1) 688-1911
E-mail: info@lasram.hu    Honlap: www.lasram.hu