engineering
laser
technology

LASRAM lézeres fejlesztő-gyártó kapacitás korszerűsítése

 

 

 

                                                                                                                                                                           

A LASRAM Engineering Kft. 214,32 millió forint uniós támogatással valósította meg az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés  mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati előirányzat keretében a  „LASRAM lézeres fejlesztő-gyártó kapacitás korszerűsítése” című projektjét. A 450,12 M Ft költségvetésű projekt a teljes projekt költség 4,77 %-át alkotó IT fejlesztés kivételével maradéktalanul megvalósult. A projekt elérte célját, a beszerzett eszközök biztosítják a LASRAM részére, hogy hazai kooperációban és saját gyártásban valamennyi, a LASRAM tevékenységéhez kapcsolódó alkatrész, részegység fejleszthető, gyártható, bemérhető, tesztelhető legyen.

 

A „LASRAM lézeres fejlesztő-gyártó kapacitás korszerűsítése” című projekt megvalósítását a LASRAM 2014. február 25-én kezdte meg és az eredeti tervek szerinti, 2014. december 15-i zárás helyett azt jelentős késéssel, 2015. szeptember 30-án fejezte be a projekt 4,77%-át kitevő IT fejlesztés megvalósítása nélkül. A projekt döntő része, 90,56 %-a eszköz- és kapcsolódó know-how beszerzés volt, 4,67%-a szervezetfejlesztési és folyamatszervezési tanácsadás. Az elmaradt IT fejlesztés nem akadályozza a projekt megvalósult részeinek hasznosítását. A projekt keretében beszerzett eszközök biztosítják a LASRAM és megrendelői tevékenységhez tartozó kutató intézetekben, egyetemeken szokásos labor hátteret, a speciális, nagyteljesítményű infra optikák kezeléséhez szükséges tisztasági, stabilitási előírásokat, és lehetőséget adnak lézersugár vezetők, optomechanikai elemeinek jusztírozására. A technológiák közelsége javítja a fejlesztés és gyártás hatékonyságát, növeli azok gazdaságosságát.

A fejlesztés eredményeként a LASRAM Engineering Kft. 1 új munkahelyet teremtett az esztergomi telephelyén.

 

Közreműködő szervezet:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139. Budapest, Váci út 83.

e-mail:  gazdasagfejelsztes@ngm.gov.hu

 

www.nfu.gov.hu


LASRAM Engineering Kft.
Cím: 1044 Budapest, Ezred u. 2. B2/2.ép.5.
Telefon:+36 (1) 688-1910, Fax:+36 (1) 688-1911
E-mail: info@lasram.hu    Honlap: www.lasram.hu

Parse error: syntax error, unexpected '?', expecting end of file in /var/www/lasram/data/www/lasram.hu/stat/var/access.php on line 293