engineering
laser
technology

Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiaci Növekedési Támogatás

„A HEPA MAGYAR EXPORTFEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG NONPROFIT ZRT. TÁMOGATÁSÁVAL ORVOSI LÉZER FEJLESZTÉS A COVID19 BRONCHOLÓGIAI SZÖVŐDMÉNYEINEK KEZELÉSÉRE ESZTERGOMBAN ÉS MÜNCHENBEN”

 

A LASRAM Engineering Kft. és a LASRAM GmbH konzorciuma „Különleges körülmények között alkalmazható CO2 és dióda sebészeti lézerberendezések fejlesztése, sebészeti lézergyártó kapacitás létesítése" projektjét a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. 391 451 417 Ft forinttal támogatja a „NEMZETI EXPORTVÉDELMI PROGRAM Külpiaci Növekedési Támogatás” pályázati felhívás keretében.

 

2021. július 1-én a konzorcium a projekt megvalósítását megkezdte.

 

A projekt várható befejezési határideje: 2023. június 30.

 

A LASRAM Engineering Kft. és a LASRAM GmbH konzorciuma által tervezett projekt célja a COVID19 fertőzés bronchológiai következményeit hatékonyan kezelő, széles hullámhossz (810-10600 nm) tartományban működő, különleges körülmények között is alkalmazható kombinált CO2 és dióda sebészeti lézer berendezés fejlesztése, a kifejlesztett termék gyártásához gyártó kapacitás létesítése és a termék piaci bevezetése belföldön és Európában.

Első lépésként a tervezett termékfejlesztést valósítjuk meg. A projekt K+F tevékenységét 24 hónap alatt, 3 részfeladat keretében ütemeztük. A 2021.07.01-2021.11.09 időszakban párhuzamosan mindhárom részfeladatot megkezdtük, de főleg az I. részfeladatra, a széles hullámhossz tartományban való működést biztosító sugárvezetés kutatására koncentráltunk.

A LASRAM ENGINEERING Kft. a tükrös és flexibilis sugárvezetés megoldásait optimalizálja a reflexió különböző megoldásaival minimális és kezelhető veszteségek mellett. A LASRAM GmbH megkezdte az előtervek és a funkció struktúra kidolgozását, a követelmény jegyzék elkészítését, a szükséges anyagbeszerzések előkészítését és a vezérlőegység hardver fejlesztését, a vezérlőegység kiinduló adatainak rögzítését.

A 2021.11.10-2022.03.11 időszakban a LASRAM ENGINEERING Kft. folytatta a tükrös és flexibilis sugárvezetés megoldásainak optimalizálását. Megépítette a széles spektrális tartományú tükrök reflexiós tényezőinek vizsgálatára alkalmas berendezést. A LASRAM GmbH az előtervek és a funkció struktúra kidolgozását követően befejezte a követelmény jegyzék elkészítését, és folytatta a széles hullámhossz tartomány fejlesztését, a sugárforrások sugárvezetési megoldásaira vonatkozó kísérleteket. A LASRAM GmbH K+F partnerei közreműködésével dolgozott a hullámhossz értékek abszorpció, reflexió kutatásán és a vezérlő egység és a vezérlő szoftver fejlesztésén.

 

További információ kérhető:

Schmidt Eszter, sajtóreferens

Elérhetőség: tel.: +36-1-688-1911             e-mail:e.schmidt@lasram.hu

 

 


Parse error: syntax error, unexpected '?', expecting end of file in /var/www/lasram/data/www/lasram.hu/stat/var/access.php on line 293