engineering
laser
technology

Teljesítmény dióda lézerek kutatása

                                                                                    

 

 

                                                                                                                                                                 

A LASRAM Engineering Kft. 194,45 millió forint uniós támogatással valósította meg esztergomi telephelyén a „Teljesítmény dióda lézerek kutatása az 1 µm feletti hullámhossz tartományban orvosi alkalmazás céljából” című K+F projektjét. A projekt eredményei révén lehetőség nyílt a teljesítmény dióda lézerek orvosi alkalmazására, az orvosi alkalmazási lehetőségek feltárására és a beavatkozások elvégzésére alkalmas orvosi lézer kifejlesztésére.

A „Teljesítmény dióda lézerek kutatása az 1 µm feletti hullámhossz tartományban orvosi alkalmazás céljából” című K+F projekt az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A projekt költségvetése 298,55 M Ft volt, amelyet minimális túllépés mellett sikerült tartani. A projektet a LASRAM Engineering Kft. az esztergomi telephelyén 2012. november 19-én kezdte meg és 2015. január 20-án fejezte be sikeresen.

A projekt célja volt az 1-2 µm közötti tartományú dióda lézerek kutatása orvosi célú felhasználás céljából. Eredménye olyan integrált, több hullámhosszt is biztosító dióda modul prototípusának megépítése, mellyel az adott tartományú alkalmazások kutatása elvégezhető, a lézer szövet kölcsönhatás vizsgálható és a kialakított lézer egység egy további fejlesztési munka alapja lehet. A kutatás elsősorban a plasztikai sebészet-bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet és nőgyógyászat alkalmazási területekre irányult.

A fejlesztés eredményeként a LASRAM Engineering Kft. 4 új munkahelyet teremtett az esztergomi telephelyén.

Közreműködő szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139. Budapest, Váci út 83.
e-mail: gazdasagfejelsztes@ngm.gov.hu

www.nfu.gov.hu


LASRAM Engineering Kft.                                                                                       
Cím: 1044 Budapest, Ezred u. 2. B2/2.ép.5.
Telefon: +36 (1) 688-1910, Fax: +36 (1) 688-1911
E-mail: info@lasram.hu  Honlap: www.lasram.hu

Parse error: syntax error, unexpected '?', expecting end of file in /var/www/lasram/data/www/lasram.hu/stat/var/access.php on line 293